CCHR-FORUM UTFORSKER
FARER VED PSYKOTROPE MEDIKAMENTER

Advokat for medisinsk feilbehandling Jim Pocrass forklarer hva leger er juridisk forpliktet til å fortelle pasienter før de ordinerer psykotrope medikamenter.
CCHR holder et opplysningsforum for alle trosretninger og yrker om hvordan å forstå og håndtere psykotrope medikamenter.

Citizens Commission on Human Rights ble stiftet i 1969 av Scientology Kirken og den avdøde professor emeritus i psykiatri, dr. Thomas Szasz. Den er viet til å beskytte pasienter og utrydde psykiatriske overgrep.

I denne oppgavens ånd møttes over 80 berørte medlemmer fra mange ulike yrker og trosretninger i Scientology Kirken i Los Angeles for å lære om farene ved psykotrope medikamenter, og finne ut hva man skal gjøre med dem.

Begivenheten ble innledet med et utdrag fra CCHRs dokumentarfilm Dødsgalt, som følger en mors søken etter å oppdage sannheten om sin sønns selvmord. Hun var knust da hun oppdaget at det ble forårsaket av ordinerte psykotrope medikamenter.

Innen allmennmedisin omfatter informert samtykke farer, fordeler og alternativer slik at pasienten kan treffe en opplyst beslutning. Informert samtykke som sådan er en praksis psykiatere rutinemessig unngår.

Deretter fulgte et foredrag holdt av en ekspert i avhjelping av stoffmisbruk, dr. Alan Sosin. Han fremla i dagligspråk de komplekse bivirkningene av psykotrope medikamenter på kropp og sinn.

Advokat for feilbehandling, Jim Pocrass, var den neste taleren. Han opplyste tilhørerne om Californias medisinske lovgivning. Ved slutten var hver deltaker bevæpnet med fakta om hvilken informasjon leger ifølge loven må gi sine pasienter før de oppmuntrer dem til å ta et psykotropt medikament.

Innen allmennmedisin omfatter informert samtykke farer, fordeler og alternativer slik at pasienten kan treffe en opplyst beslutning. Informert samtykke som sådan er en praksis psykiatere rutinemessig unngår.

For å gå til handling og bringe informasjonen til sine respektive lokalsamfunn ble deltakerne utstyrt med en mengde gratis undervisningsmaterialer sammen med CCHRs undervisningspakker – hver med sin egen veiledning, dokumentarfilm og et sett av opplysningshefter til bruk i en klasse eller for en gruppe.

«Det var det beste eventet jeg noensinne har deltatt i. Jeg trengte virkelig den informasjonen», skrev en deltaker på et spørreskjema etter eventet. «Jeg har tatt Prozac siden 1,5 år og jeg ville virkelig … håndtere dette fullt ut.»




FAKTAENE

CITIZENS COMMISSION ON HUMAN RIGHTS
sprer sannheten om elektrosjokk-«terapi» (ECT).

100 000

MOTTAR ECT

årlig i USA.

1,2 MILLIARDER DOLLAR

I PROFITT

fra ECT håves inn hvert år av USAs psykiatriske industri.

100 %

ØKNING

av sjansene for at du vil motta ECT hvis du er 65 kontra 64. Forskjellen? Medicare (USAs myndigheters sykeforsikring for eldre) trer i kraft med 65.

70 % AV

ELEKTROSJOKK-

ofre er kvinner.

1 MILLION

MENNESKER

mottar ECT rundt om i verden hvert år.



VI TRENGER DIN HJELP

Som en allmennyttig vakthund innen psykisk helse er CCHR avhengig av medlemskap og donasjoner for å kunne gjøre oppgaven sin, som er å få bukt med psykiatriske overtredelser av menneskerettighetene og rydde opp i feltet psykisk helse. For å bli del av verdens største bevegelse for reform innen psykiatrien, slutt deg til gruppen som har bidratt til å få vedtatt over 180 lover som beskytter borgere mot overgrep fra psykiatriens psykisk helse-praksis.

NEDLASTINGER