CCHR DEMONSTRERER PÅ KONGRESS FOR NEVROVITENSKAP

CCHR Florida utenfor hotell Hilton i Orlando før de gikk ut på den tre timer lange protestmarsjen.
Citizens Commission on Human Rights Florida gjorde sin stemme gjeldende i Orlando.

Nevrovitenskapelig utdannelsesinstitutt (NEI) arrangerte sin årlige psykofarmakologi-kongress for 2015 på hotell Hilton i Orlando i Florida, hvor mer enn 1200 psykiatere og arbeidere innen psykisk helse møttes for å lære om «vitenskapen og effektiviteten av psykotrope medikamenter», et arrangement sponset av farmasøytiske selskaper.

Men for å sørge for at kongressen var alt annet enn fredelig kom CCHR Florida-teamet for å demonstrere mot overmedisinering av amerikanere og de dødelige bivirkningene av disse selvsamme psykotrope medikamentene. ADHD-medikamenter i særdeleshet har gjort seg fortjent til mer enn 40 advarsler i åtte forskjellige land for sine skadelige bivirkninger, inklusive aggresjon, depresjon og økte selvmordtendenser.

NEI-psykiater Stephen M. Stahl tjener store penger på å ordinere psykiatriske medikamenter. Han mottok 1,2 millioner dollar som psykiateren som ordinerte flest resepter for bare ett antidepressivt medikament, Brintellix.

«Folk er nødt til å kreve bevis for at disse medikamentene fungerer. De vil ikke finne noen», sier Diane Stein, president for CCHR Florida.

Følgelig gikk CCHRs stabsmedlemmer og frivillige ut på gatene med skilt som forkynte: «Barndom er ikke en mental lidelse» og «Psykiatri: tullevitenskap og farlige stoffer».

Forbikjørende sjåfører tutet for å vise støtte, en sheriff svingte inn til siden for å uttrykke solidaritet, og en forbipasserende gav vann til demonstrantene som marsjerte i over tre timer. Enda en rullet ned vinduet og ropte: «Gud velsigne dere for det dere gjør!»



VI VIL gjerne HØRE FRA DEG

La oss få høre historien din og hva du ønsker å gjøre for å få slutt på psykiatriske overgrep. Sammen kan vi gjøre en forskjell.

NÅR STOFFENE DERES IKKE VIRKER ØDELEGGER PSYKIATERE LIV MED ELEKTROSJOKK

Ken vokste opp med en alkoholisert far som som mishandlet ham fysisk. Han ble ordinert psykotrope medikamenter mot depresjon da han var 14 år gammel. Da stoffene gjorde ting verre ble han ordinert et annet medikament, som bare forverret problemene hans.

Da han var 21 ble Ken fortalt av en psykiater at han trengte sjokk-«terapi». Han sier at han hadde blitt gitt så mange medikamenter at han var i en døs, og sa seg enig.

I løpet av det neste året fikk Ken 30 sjokkbehandlinger. Han insisterte på å få stoppet behandlingen fordi det ødela hukommelsen hans.

Ken var desorientert. Faren hans måtte lære ham å knytte skolissene sine. Når han gikk rundt kvartalet alene, gikk han seg vill. Legen hans anslo at han hadde tapt 50 poeng i IQ.

Nå, 27 år gammel, har Ken dette å si om elektrosjokk: «Jeg har ingen hukommelse av barndommen min eller av videregående skole. Det utsletter din fortid og fremtid ... jeg kan ikke gå på universitetet. Jeg glemte å skrive og lese. En person sa til meg at jeg hadde blitt myrdet og jeg satte pris på at han sa sannheten. Det har vært et fullstendig mareritt. Jeg vil snakke ut for å forhindre folk fra å gjøre dette.»

Ken er én av 100 000 amerikanske voksne og barn som får elektrosjokk hvert år. Hver av dem har historier som er forferdelig like hans. Overlevende forteller om alvorlige smerter, ulykkelighet, forvirring, slettet hukommelse og fullstendig tap av uavhengighet i livet.

Og det skjer ikke bare i USA. Mer enn en million mennesker, inklusive eldre, barn og gravide kvinner, blir gitt elektrosjokk verden rundt hvert år.

Spre budskapet om denne destruktive praksisen. Personlig, på sosiale media, til offentlige myndigheter: snakk ut. Du kan gjøre en forskjell!



VI TRENGER DIN HJELP

Som en allmennyttig vakthund innen psykisk helse er CCHR avhengig av medlemskap og donasjoner for å kunne gjøre oppgaven sin, som er å få bukt med psykiatriske overtredelser av menneskerettighetene og rydde opp i feltet psykisk helse. For å bli del av verdens største bevegelse for reform innen psykiatrien, slutt deg til gruppen som har bidratt til å få vedtatt over 180 lover som beskytter borgere mot overgrep fra psykiatriens psykisk helse-praksis.

NEDLASTINGER