PSYKIATRI: VENN ELLER FIENDE?

CCHR Australias dokumentarfilm Psykiatri: Venn eller fiende? ble produsert for å avsløre Australias 9 milliarder dollars psykisk helse-industri.
Etter en økning i psykofarmaka-bruk når CCHR Australia 14 prosent av landets befolkning med en vekkende dokumentarfilm.

Australia har en befolkning på 24,1 millioner, men det blir utskrevet mer enn 35 millioner resepter for psykiatriske medikamenter hvert år, med 9 milliarder dollar brukt årlig på psykisk helse.

For å kontre dette utgav CCHR Australia dokumentaren Psykiatri: Venn eller fiende? Hva du ikke vet om australsk psykiatri. Den blottlegger australsk psykiatri, som begynte i 1960-årene med den beryktede «dyp søvn»-terapien. Praksisen førte til døden av 24 pasienter i løpet av 16 år. Pasienter var bevisstløse i opptil 14 dager med høye doser av medikamenter, mens mange samtidig mottok elektrosjokk. En statlig kommisjon utnevnt til å etterforske overgrepene, beskrev oppfinneren av «dyp søvn», Harry Bailey som «hyklersk, utspekulert, falsk og prinsippløs».

På tross av den statlige kommisjonens undersøkelse fortsetter australske psykiatere deres ødeleggende praksiser. Ofre for psykiatri blir ordinert medikamenter basert på vilkårlige evalueringer med 90 prosent av psykiaterne ute av stand til å bli enige om diagnosen.

Storbritannias BBC fikk 10 frivillige, hvorav halvparten av dem tidligere hadde vært diagnostisert med en psykisk forstyrrelse, til på bli observert av tre eksperter innen psykisk helse som så skulle avgjøre hvem som hadde blitt diagnostisert med hva. Etter en uke med observasjon fikk de under halvparten korrekt. Forstyrrelser kommer fra Diagnostisk og statistisk manual over psykiske forstyrrelser, som blir skapt ved avstemning, ikke ved vitenskapelig studium eller bevis. Aileen Wright, en psykiatrisk sykepleier sa: «Folk bare liker å tilføye en merkelapp og så kan de ta en titt i boken sin og si: ’Å, det er medikamentet for det problemet, så nå vet jeg hvordan man behandler det.’»

Fra 1993 til 2012 hadde de australske myndighetene en 505 prosent økning i kjøp av antidepressiva, 5035 prosent mer på antipsykotika og 12 016 prosent mer på stimulerende midler. Og hva gjør disse medikamentene med pasientene? Barbara Schmidt, en sosialarbeider, forteller oss: «Plutselig kan de ikke oppleve livet fullt ut, de kan ikke føle all gleden når de ser barna sine.»

«Folk bare liker å tilføye en merkelapp og så kan de ta en titt i boken sin og si: ’Å, det er medikamentet for det problemet, så nå vet jeg hvordan man behandler det.’»

Legg til dette leilighetsvise bivirkninger med selvmords- og morderiske tendenser. En mor ble anbefalt å la hennes sønn, opprørt over en kjæreste, få rådgivning. Etter fem minutter konkluderte psykiateren han gikk til: «Det virker som om han kunne være deprimert, jeg anbefaler Prozac.» Innen en måned var han ikke den samme. «Jeg kjente nesten ikke sønnen min igjen, barnet som hadde hatt svært høye prestasjoner og var temmelig akademisk begavet, som var kjærlig og medfølende og enormt populær, ble forvandlet til et barn som ikke ville gå på skolen mer, som ble aggressiv og sint hele tiden. Jeg gikk igjen og igjen til psykisk helsetjeneste og sa: ’Jeg er virkelig imot dette, jeg vil ikke at han skal ta Prozac’, og psykiaterens respons var å fortelle meg at jeg skulle slutte å lese forskning og være stille, at han var legen, og jeg var bare en mor og jeg trengte å stole på hans profesjonelle dømmekraft», sa hans mor. Sønnen hennes hengte seg selv i familiens garasje.

Psykiatri: Venn eller fiende? ble promotert gjennom TV og en kinosending, samt annonser i aviser og på Internett. All reklame henviste publikum til CCHR Australias nettsted for å se dokumentarfilmen. Det hele ble flankert av en landsdekkende forsendelse av Psykiatri: Venn eller fiende? DVD-en til dem som er direkte påvirket av den psykiatriske industrien og til viktige institusjoner. CCHR Australia nådde mer enn 14 prosent av den australske befolkningen med sannheten om psykiatriske overgrep.


STOPP PSYKIATRISKE OVERGREP

Som en allmennyttig vakthund innen psykisk helse er CCHR avhengig av medlemskap og donasjoner for å kunne gjøre oppgaven sin, som er å få bukt med psykiatriske overtredelser av menneskerettighetene og rydde opp i feltet psykisk helse. For å bli del av verdens største bevegelse for forandring innen psykiatrien, slutt deg til gruppen som har bidratt til å få vedtatt over 180 lover som beskytter borgere mot overgrep fra psykiatriske praksiser.

NEDLASTINGER