EN IKKE-SÅ-FREDELIG KONFERANSE

Over 150 demonstranter står ved dørstokken til Nice Acropolis Konferansesenter og gjør sine røster gjeldene for psykiatere som deltar i Den europeiske psykiatriforeningens årlige konferanse.
CCHR Frankrike gav en europeisk psykiatriforening-konferanse en varm velkomst.

Nice er kanskje en idyllisk strandby på den franske rivieraen, men da Den europeiske psykiatriforeningen (EPA) besluttet å holde deres årlige fest der og CCHR Frankrike bestemte seg for å ha noe å si om det, var ting alt annet enn fredelig.

For å få de deltakende psykiaterne til å føle seg velkomne holdt CCHR Frankrike en protestmarsjsamling ved inngangsdøren til Nice Acropolis Kongressenter med skilt som forkynte: «Stopp psykiatriske overgrep» og «Psykiatri: Barbari. Elektrosjokk. Det er nok.»

Deretter innviet de den omreisende Psykiatri: En dødsindustri-utstillingen. I løpet av de følgende dagene inkluderte besøkende til utstillingen EPA-psykiatere, pedagoger, sykepleiere, journalister, psykologer, leger, foreldre og studenter.

En advokat, etter å ha sett utstillingen, fortalte sine observasjoner at de fleste pasienter ikke blir ordentlig forsvart i retten og blir ulovlig tvangsinnlagt. En ung nederlandsk psykiater sa at hun hadde ingen intensjon om å arbeide i en psykiatrisk institusjon på grunn av overgrepene. Hun ønsker å hjelpe sine pasienter, ikke neddope dem.

Men EPA sa det best da de under deres egen kongress, siterte en artikkel fra The Lancet: «Felles oppfatninger innenfor den medisinske profesjonen inkluderer synspunktet at psykiatri rett og slett ikke er vitenskapelig nok, er for fjernt fra resten av det medisinske faget, og har ofte et negativt omdømme i andre medisinske yrker.»

Vi kunne ikke vært mere enig.


VI VIL GJERNE HØRE FRA DEG

Her er hva noen av dem som så den omreisende Psykiatri: En dødsindustri-utstillingen sa:

PSYKIATRISK SYKEPLEIER, USA

Jeg synes at denne utstillingen er så opplysende. Jeg lurer på hvorfor jeg ikke lærte noe av dette da jeg gikk på skolen. Det ville ha skiftet min mening om yrket jeg valgte.

STUDENT, USA

Jeg er glad for å se at denne utstillingen eksisterer. Mine foreldre satte meg på ADD-medisin da jeg var ung, og jeg følte meg virkelig forrådt, men jeg sa aldri noe. Dette får meg til å føle meg bedre om det jeg visste var galt på det tidspunktet.

LÆRER, ISRAEL

Jeg trodde at psykiatri var rent arbeid. Nå ser jeg at det er grusomhet.

MEDLEM AV LOVGIVENDE FORSAMLING, JAPAN

Jeg er svært imponert over CCHRs arbeid. Jeg forstår nå hvordan foreldre og barn lider på grunn av stemplingen av «utviklingsmessige forstyrrelser». Medisinering av barn er ikke løsningen.

KVINNE, HVIS MANN BEGIKK SELVMORD I PSYKIATRISK BEHANDLING, JAPAN

Nå kan jeg forstå grunnen til at mannen min døde. Før han døde trodde jeg at psykiatere kunne hjelpe mannen min. Det var en fullstendig illusjon. Denne utstillingen viser svaret på spørsmålene mine om psykiatri.

MOR, NEW ZEALAND

Denne utstillingen er strålende. Jeg var i det psykiatriske systemet og det jeg opplevde var krenkende behandling. Jeg ble innesperret på et sykehus og en sykepleier dyttet tabletter ned i halsen min med fingrene. En sykepleier ga meg rådet at den eneste måten å komme meg ut på var å spille spillet, si at jeg følte meg bedre og hadde ny innsikt i min psykiske tilstand. Jeg ønsker å hjelpe CCHR.


FAKTA

PROBLEMET MED PSYKOTROPE MEDIKAMENTER

Hvis du går til en psykiater er det sannsynlig at du vil gå derfra med en resept.
Her er statistikkene:

1 av 4

AMERIKANERE

rapporteres å ta psykotrope medikamenter. Antidepressiva er det mest vanlige

80 223 280

PÅ PSYKOTROPE MEDIKAMENTER

i USA i 2017. 3,2 millioner av dem var under 12 år

50 %

FLERE DØDE

av overdoser med psykiatriske medikamenter i USA enn av overdoser med heroin

57

MILLIONER

resepter ble ekspedert i 2014 i Storbritannia, nok for hver mann, kvinne og hvert barn

$ 88

MILLIARDER

blir brukt internasjonalt på psykiatriske medikamenter på ett årSTOPP PSYKIATRISKE OVERGREP

Som en allmennyttig vakthund innen psykisk helse er CCHR avhengig av medlemskap og donasjoner for å kunne gjøre oppgaven sin, som er å få bukt med psykiatriske overtredelser av menneskerettighetene og rydde opp i feltet psykisk helse. For å bli del av verdens største bevegelse for forandring innen psykiatrien, slutt deg til gruppen som har bidratt til å få vedtatt over 180 lover som beskytter borgere mot overgrep fra psykiatriske praksiser.

NEDLASTINGER