NYHETER

CCHR PROTESTERER MOT PSYKIATRISKE OVERGREP VED WORLD PSYCHIATRIC ASSOCIATION-KONGRESSEN

CCHR-demonstranter stod rett på dørterskelen til den årlige World Psychiatric Association-kongressen, der de protesterte mot overgrep innen psykisk helse og krevde reform.

CCHR-demonstranter utenfor kongressenteret Lisboa, hvor den årlige kongressen for World Psychiatric Association (WPA) ble avholdt.

Mens psykiatere fra hele verden kom til kongressenteret i Lisboa i Portugal for den årlige World Psychiatric Association (WPA)-kongressen, hadde de aldri forventet det som ville ønske dem velkommen – CCHR-demonstranter fra hele Europa som krevde avskaffelse av skadelige psykiatriske praksiser. De stod rett ved kongressenterets inngangsdør med bannere som forkynte: «Psykiatri ødelegger våre barn», «Psykiatri: Løgner som ødelegger familier og liv» og «Rapporter misbruk av psykiatriske medikamenter på barn».

Psykiatere kom til demonstrantene for å lære mer og tok CCHR-informasjonsmapper med fakta og livsviktig informasjon for deres personlige gjennomlesning.

For å sørge for at fakta og informasjon var tilgjengelig for lokalbefolkningen, ble CCHRs omreisende utstilling åpnet i Portugals fremste teater, Coliseu dos Recreios, i sju dager. Utstillingen avslører psykiatriens barbariske historie. WPA hadde også sin egen video som ble vist på kongressen, og som en deltaker uttrykte det, utforsket den «de mindre positive sidene av psykiatriens historie».

CCHRs omreisende utstilling ble åpnet i Portugals fremste teater, Coliseu dos Recreios, i sju dager.

Men det er ikke bare tidligere overgrep, men overgrep som skjer i nåtid, som CCHR protesterte mot, spesielt psykiatriens tilbøyelighet til å bruke farlige medikamenter eller andre umenneskelige løsninger for pasientene sine, inkludert tvangsinnleggelse, remmer og elektrosjokk. En WPA-foredragsholder gjorde en treffende observasjon med et sitat i sin egen PowerPoint: «Det er lett å skrive en resept, men det er vanskelig å forstå pasienter.»

Siden det er mer og mer bevissthet om farene ved psykotrope medikamenter, og at de ikke er universalmiddelet for alle psykiske problemer, kom psykiatere til demonstrantene for å lære mer og tok CCHR-informasjonsmapper med fakta og livsviktig informasjon for deres personlige gjennomlesning.

Dette inkluderte et åpent brev fra CCHR til WPA plassert på en stor tavle ved inngangen, og hundrevis av deltakere stoppet for å lese det. Brevet påpekte at selv om det psykiatriske samfunnet har gjort krav på monopol på området psykisk helse, har de ikke brukt det til å «gi behandling som tar sikte på å helbrede og sørge for virkelig bedring». Brevet legger frem en lang liste med statistikker og overgrep som beviser dette, og ender til slutt med kravet om at «dette må ta slutt nå. Slutt å drepe psykiatriske pasienter».

NEDLASTINGER