FOSTERHJEM MED PSYKIATRISKE SKREKKHISTORIER, HVORDAN CCHR TYSKLAND FIKK DEM NEDLAGT

Medlemmer av Citizens Commission on Human Rights Tyskland og andre oppbrakte borgere protesterer mot behandlingen av Tysklands unge i landets fosterhjem.
Citizens Commission on Human Rights Tysklands var vitne til de destruktive handlingene til barnevernsorganer og fosterhjem og tok myndighetene i skole.

I 2011 ble 178 millioner euro brukt på tyske velferdsorganer for «beskyttelse av barn», inkludert barnekidnapping som nådde et rekordnivå to år senere. 42 100 barn ble tatt fra sine familier og mange av dem ble plassert i psykiatriske fosterhjem.

Der ble de ofte ofre for seksuelle overgrep, voldelige terapier og skamløs overmedisinering. Alt dette blir stimulert av den tyske barnevernsnemnda som gir mellom 1000, og 10 000 dollar månedlig per barn i fosterpleie – jo flere «mentale forstyrrelser», desto mer penger og desto flere sinnsendrende medikamenter.

Citizens Commission on Human Rights Tyskland, som var vitne til denne destruktive syklusen, tok systemet i skole.

I begynnelsen av 2010 sendte CCHR Tyskland inn mange klager til tjenestemenn i Brandenburg, den tyske delstaten som omgir landets hovedstad, vedrørende psykiatriske diagnoser og neddoping av barn i fosterhjem.

En oppbrakt ungdomsminister i Brandenburg, Martina Münch, beordret straks en undersøkelse av tre av de mest sjokkerende, «Haasenburg-hjemmene», hvor forholdene var så dårlige at to jenter ble drevet til selvmord. Men ingenting kunne forberede ungdomsdepartementet på de nedverdigende praksisene som ble funnet: Tenåringsjenter tvunget til å kle seg naken foran psykiatriarbeidere, ydmykende «overvåket» på toalettet, seksuelt misbrukt, innelåst i månedsvis i isolasjon, neddopet til en døs og fastspent i reimer, som resulterte i alt fra blåmerker til brukne armer.

Følgelig anla delstatsaktoren 50 rettsaker for mishandling mot ledelsen og medarbeiderne i fasilitetene.

Minister Münch stengte hjemmene og inndro tillatelsen til å praktisere. Det var første gang i landets historie at de tyske myndighetene stengte et fosterhjem. Hun sa at Haasenburg-hjemmene aldri igjen ville åpne sine dører for «de kunne ikke reformeres». Det var en beslutning opprettholdt av Den høyere forvaltningsdomstolen i Berlin-Brandenburg.

Et og et halvt år senere fulgte fire andre psykiatriske fosterhjem i samme fotspor, og ble stengt på grunn av lignende rapporter.

«Velværet og verdigheten til tenåringer har prioritet», sa Kristin Alheit, sosialminister i delstaten Schleswig-Holstein i Nord-Tyskland. «Dette må være målestokken til delstatens barnevern.»



GÅR TIL HANDLING
Hvor mange flere dødsfall vil det kreves for å få slutt på elektrosjokk?

CCHR avslører elektrosjokks dokumenterte risikoer, inklusive dødsfall, hjerte- og kar-komplikasjoner og hukommelsestap.

Mange tusener hjerneskadde mennesker senere, og US Food and Drug Administration (FDA) har fremdeles ikke undersøkt apparatet som brukes for elektrosjokk, også kjent som elektrokonvulsiv terapi (ECT). I stedet kunngjorde FDA planer om å omklassifisere det som trygt og effektivt, og dermed åpne døren for dens utstrakte bruk.

I respons har CCHR lansert en informasjonsannonse som advarer mot elektrosjokk-«behandlingens» dokumenterte risikoer, inklusive dødsfall, hjerte- og kar-komplikasjoner og hukommelsestap.

CCHR og andre berørte grupper og leger pålegger fabrikanter av apparater å oppfylle FDAs 1979-mandat til å fremlegge kliniske bevis for dets sikkerhet og effektivitet. Til dags dato har slike kliniske studier aldri blitt gjort.

På tross av dette maner den amerikanske psykiatriforeningen nå FDA til å senke apparatets risiko-klassifisering for barn.

Besøk cchr.org/ECT for å lære mer om hva du kan gjøre for å få slutt på denne dødelige praksisen.



VI TRENGER DIN HJELP

Som en allmennyttig vakthund innen psykisk helse er CCHR avhengig av medlemskap og donasjoner for å kunne gjøre oppgaven sin, som er å få bukt med psykiatriske overtredelser av menneskerettighetene og rydde opp i feltet psykisk helse. For å bli del av verdens største bevegelse for reform innen psykiatrien, slutt deg til gruppen som har bidratt til å få vedtatt over 180 lover som beskytter borgere mot overgrep fra psykiatriens psykisk helse-praksis.

NEDLASTINGER