ADVARER DELSTATEN MEXICO om PSYKIATRISKE OVERGREP

(Øverst) Innvielsen av CCHRs omreisende utstilling i Toluca, hovedstaden i delstaten Mexico, og (nederst) gjester som besøker utstillingen etter innvielsen.
CCHR bringer Psykiatri: En dødsindustri-utstilling for å informere meksikanske borgere.

Citizens Commission on Human Rights brakte sin slagkraftige Psykiatri: En dødsindustri-utstilling til Toluca, hovedstaden i delstaten Mexico, som varsler folk i lokalsamfunnet om eksperimentelle psykiatriske behandlinger og skaden de forårsaker. Disse behandlingene inkluderer praksisen med å sette merkelapper på normal atferd som «forstyrrelser» og gi psykiatriske medikamenter til barn og tenåringer til tross for at mange av disse medikamentene har advarsler inkludert selvmord og død.

Utstillingen ble åpnet av ordføreren i Toluca, som oppfordret sine velgere til å finne ut mer om disse og andre krenkende psykiatriske fremgangsmåter for å beskytte seg selv og deres familier. Byens biskop og statens kommissær for menneskerettigheter var også til stede.

Utstillingen som deretter ble besøkt av mer enn 3600 innbyggere fra Toluca, utdanner, informerer og gir råd til lovgivere, medlemmer av legestanden, menneskerettighetsforkjempere og publikum generelt. Utstillingens formål er å oppmuntre folk til å gå til handling og å rapportere og saksøke psykiatrisk svindel og kriminalitet og frembringe reformer.

Sjeldne bilder, dokumentarfilmer og multimedia-utstillinger gir et godt overblikk over historien og den nåværende tilstanden av psykiatri. Dette inkluderer grafiske displayer av psykokirurgi, tvangsmetoder og sadistiske psykiatriske behandlinger, så som elektrosjokk med høy spenning og prefrontal lobotomi.


VI VIL gjerne HØRE FRA DEG

CCHR.no skaffer til veie ressurser for dem som ønsker å bekjempe psykiatriske overgrep. Her er hva noen av dem har å si.

OREGON, USA

«Jeg har sett denne dokumentaren [Fienden i det skjulte] sendt på Scientology Network og den åpnet øynene mine. Jeg har en 32 år gammel venn som var i flyvåpenet, og så ble satt på en haug med psykiatriske medikamenter og til og med innlagt på en institusjon. Hun er nå ute av institusjonen og venner seg av medikamentene. Jeg vil gjerne se den med henne og gi henne DVD-en for å dele med sine veteranvenner.»

PUERTO RICO

«Jeg har gjort god bruk av materialene som ble sendt til meg. Jeg har gitt materialer til lokale myndigheter forbundet med psykisk helse, politiet og retten i San Juan. Jeg har virkelig vært proaktiv i å gi informasjon om Markedsføringen av galskap

MEXICO

«Jeg er veldig takknemlig og begeistret for dette fantastiske prosjektet. Jeg mottok Markedsføringen av galskap-undervisningspakken. Jeg er sikker på at dette prosjektet vil lykkes, fordi det vil hjelpe folk til å forstå at psykisk helse ikke er et spill.»

BRASIL

«Jeg ville gjerne informere dere om at jeg har mottatt materialene jeg fikk en forhåndsvisning av: en DVD, en håndbok for lærere og brosjyrer. Jeg gjorde en annen presentasjon [av denne informasjonen] til omtrent 20 lærere på en offentlig skole. Mange takk.”

MEXICO

«Jeg er interessert i å få pakken. Jeg ønsker å vite mer om psykisk helse-problemer. Jeg vil gjerne vite hvordan man hjelper folk med disse situasjonene. Jeg for min del er motivert fordi jeg har slektninger med disse problemene.»

LOUISIANA, USA

«Jeg fikk pakken. Takk. Jeg har har delt den med andre. Individuelle reaksjoner har variert fra sjokk til ’jeg visste at det de gjorde ikke var riktig, men jeg kunne bare ikke sette fingeren på det’. Alle som har sett videoen har fått en bedre forståelse av hva som foregår.»


FAKTA

MOT DERES VILJE

Folk rundt omkring i verden mottar skadelig psykiatrisk behandling mot sin vilje.

1 av 3

ECT-OFRE

av de anslagsvis 1 million som mottar det årlig over hele verden, mottok det uten deres samtykke

70

PROSENT

økning i tvangsinnleggelser i Tyskland over en 8-års periode

10 000 +

MENNESKER

i Australia per år er gjenstand for tvungen psykiatrisk behandling i deres eget hjem

1800

BEGÅR SELVMORD

mens de er innlagt på sykehus i USA hvert år

195 000

OFRE FOR BAKER-LOVEN

(tvangsinnlagt) i Florida, USA på ett enkelt årGJØR SLUTT PÅ OVERGREP

Som en allmennyttig vakthund innen psykisk helse er CCHR avhengig av medlemskap og donasjoner for å kunne gjøre oppgaven sin, som er å få bukt med psykiatriske overtredelser av menneskerettighetene og rydde opp i feltet psykisk helse. For å bli del av verdens største bevegelse for forandring innen psykiatrien, slutt deg til gruppen som har bidratt til å få vedtatt over 180 lover som beskytter borgere mot overgrep fra psykiatriske praksiser.

NEDLASTINGER