Raske fakta

Selv om de utgir seg for å være «autoriteter» på sinnet og mental helse, har ikke psykiatri vitenskapelig grunnlag for noen av behandlingene eller metodene sine. Her presenteres konkrete bevis som avslører flere av de viktigste påstandene og metodene til denne pseudo-vitenskapen.

Virkelige sykdommer kontra mentale «lidelser»

Psykiatriske forstyrrelser er ikke virkelige sykdommer. Ingen laboratorietester, hjerneskanninger, røntgen eller tester for kjemisk ubalanse kan verifisere at noen mental forstyrrelse er en fysisk tilstand. Dette vil ikke si at folk ikke blir deprimerte eller at folk ikke kan oppleve følelsesmessig eller mentalt press, men psykiatri har pakket om disse følelsene og atferden som «sykdom» for å selge stoff. Det er en genial markedsføringskampanje, men det er ikke vitenskap. 

Lær mer >>

Psykiske lidelser blitt til ved avstemming

Psykiatriens diagnostiske kriterier er bokstavelig talt stemt inn i eksistens og satt inn i American Psychiatric Associations Diagnostisk og statistisk håndbok for mentale forstyrrelser (DSM). Det det stemmes over er et system for klassifisering av symptomer som er drastisk annerledes enn det man ellers har innenfor medisin. Ingen av diagnosene understøttes av objektive beviser for fysiske sykdommer, lidelser eller vitenskap.

Lær mer >>

Psykiatri innrømmer at den ikke har noen helbredelsesmetoder

«Vi kjenner ikke årsakene [til noen mental lidelse]. Vi har ikke noen måte å ’helbrede’ disse lidelsene på enda» — dr. Rex Cowdry, psykiater og helsedirektør for National Institute of Mental Health (NIMH), 1995

Lær mer >>

Ingen hjerneskanninger for mentale lidelser

Psykiatere hevder at hjerneskanninger nå viser hjerneforandringer som «beviser» at mentale forstyrrelser som schizofreni og depresjon er hjernebaserte. Det er ikke noe vitenskapelig bevis for dette: det som gjenstår er det som er skrevet «med liten skrift» i undersøkelsene: «antyder», «kan kanskje» og «man håper at». 

Lær mer >>

Bivirkninger

Psykiatere kan ikke forutsi hvilke bivirkninger du kan oppleve, fordi ikke én av dem vet hvordan stoffene deres virker.

Psykofarmaka blir i økende grad avslørt som kjemiske giftstoffer som kan drepe. Psykiatere påstår at stoffene deres redder liv, men ifølge deres egne undersøkelser, kan psykofarmaka fordoble risikoen for selvmord.

Lær mer >>

Intet genetisk bevis for mentale lidelser

«Ingen påstand om at et gen er årsaken til en psykiatrisk tilstand, har vist seg å være riktig, til tross for omfattende desinformasjon av allmennheten.» - dr. Joseph Glenmullen, Harvard Medical School-psykiater

Lær mer >>

NEDLASTINGER