ANTIPSYKOTIKA: PLUTSELIGE DØDSFALL

Mellom 2005 og 2011 har bruken av antipsykotiske midler i det amerikanske militæret steget med 1100 % – noe som langt overgår sammenlignbare tall i sivilbefolkningen.

Sju forskjellige land samt EU har utsendt totalt 55 advarsler om de skadelige bivirkningene fra antipsykotiske midler, inkludert:

  • 12 advarsler om død/plutselig død
  • 11 advarsler om hjerteproblemer
  • 6 advarsler om avvenningssymptomer
  • 6 advarsler om krampeanfall, slagtilfelle og skjelvinger
  • 5 advarsler om diabetes

http://www.cchrint.org/psychiatric-drugs/antipsychoticsideeffects

Det antipsykotiske midlet Seroquel er spesielt involvert der det dreier seg om hjertestans og plutselig død for krigsveteraner. Soldater kaller midlet seg imellom for «Serokill», og det blir ofte foreskrevet for å behandle søvnløshet, en indikasjon det ikke er godkjent for av den amerikanske tilsynsmyndigheten for legemidler og matvarer. Det er ikke fordi et antipsykotisk middel av et annet merke ville være å foretrekke – en nylig undersøkelse i New England Journal of Medicine rapporterer at alle midlene i denne klassen fordobler risikoen for plutselig hjertestans.

Når disse stoffene gis til et stort antall militært personell, kan det som begynte som en fare, utvikle seg til en tragedie i stor skala. Ifølge undersøkelser foretatt av nevrologen dr. Fred Baughman jr., har så mange som 351 soldater dødd av hjertestans etter å ha slukt en medikament-cocktail bestående av antipsykotiske og antidepressive midler. Dette fenomenet er ikke noen tilfeldighet når det stilles opp mot en undersøkelse fra 2004 som, blant det amerikanske militærets rekrutter i perioden 1997 til 2001, bare fant 59 tilfeller av ikke-traumatisk hjertestans i forbindelse med fysisk trening.

Men likevel, med tilsynelatende uforklarlige dødsfall hvor man enn vender seg, fortsetter psykiatere å foreskrive antipsykotisk midler, slik som Seroquel, i rekordstore mengder. Fra 2001 til 2011 brukte den amerikanske administrasjon for veteraner og forsvarsdepartementet over 850 millioner dollar på Seroquel, enda et enormt profittsenter for den psykofarmasøytiske industrien og det på bekostning av aktive soldater og veteraner.

NEDLASTINGER