HAN SOM SKJØT PÅ FLÅTESTASJON, VAR PÅ
DET ANTIDEPRESSIVE MEDIKAMENTET TRAZODONE

HVOR MANGE FLERE SKYTEEPISODER FORÅRSAKET AV MEDIKAMENTER
SKAL DET TIL FØR LOVGIVERE VÅKNER OPP?

«På tross av advarsler fra tilsynsmyndigheter i 22 land mot psykiatriske medikamenters bivirkninger i form av mani, fiendtlighet, voldsbruk og til og med mordtanker og en lang rekke skyteepisoder - med store oppslag i media - knyttet til bruk av psykiatriske medikamenter, har det ennå ikke vært noen føderal undersøkelse i USA angående forbindelsen mellom psykiatriske medikamenter og meningsløs voldsutøvelse."

Det tok mindre enn 48 timer å finne ut at gjerningsmannen ved skyteepisoden på flåtestasjonen i Washington, Aaron Alexis, var enda en i den lange rekken av gjerningsmenn påvirket av psykiatriske medikamenter.

New York Times har rapportert at Aaron Alexis var blitt ordinert Trazodone da han var i Providence på Rhode Island 23. august 2013 og igjen fem dager senere i Washington D.C. Trazodone er et antidepressiv med en svart Food and Drug Administration advarselsfirkant mot selvmord, og det er dokumentert at medikamentet forårsaker mani og voldelig atferd.

Nå er tolv uskyldige personer (samt gjerningsmannen selv) døde på flåtestasjonen i Washington.Ja disse meningsløse dødsfallene er sørgelige, tragiske og uforståelige. Og det er på tide å peke ut dem som er ansvarlige.

(NB: Klikk her for å lese en uttalelse fra psykiater Peter Breggin ang. gjerningsmannen på flåtestasjonen, Aaron Alexis som gikk på antidepressivet Trazodone.)

Fordi lovgivere både på føderalt og delstatsnivå nekter å bruke den enorme mengden opplysninger som avslører sammenhengen mellom vold og ordinerte psykiatriske medikamenter, vil massedrap som massakren ved flåtestasjonen i Washington skje igjen.

På tross av advarsler fra tilsynsmyndigheter i 22 land mot psykiatriske medikamenters bivirkninger i form av mani, fiendtlighet, voldsbruk og til og med mordtanker og en lang rekke skyteepisoder - med store oppslag i media - knyttet til bruk av psykiatriske medikamenter, har det ennå ikke vært noen føderal undersøkelse i USA angående forbindelsen mellom psykiatriske medikamenter og meningsløs voldsutøvelse.

Ærlig talt, hvor mange massedrap skal skje hvor gjerningsmannen har en historie med psykiatriske medikamenter før de som har makt til å gjøre en forskjell, endelig gjør det nødvendige for å beskytte den amerikanske befolkningen?

Listen av drapsmenn som er under psykiatrisk behandling og på psykiatriske medikamenter er lang. På bare litt over et år har det vært tre slike massedrap: Aurora i Colorado, Newton i Connecticut og nå flåtestasjonen i Washington, i alt med 52 døde og 69 sårede. I hvert tilfelle, som i dusinvis av andre massedrap var fellestrekket at gjerningsmannen enten var under psykiatrisk pleie, tok sinnsforandrende psykiatriske medikamenter eller begge deler.

Den påståtte drapsmannen, Aaron Alexis, sies at ha vært på antidepressivet Trazodone.

Så mens politiet fomler rundt for å finne et motiv, kan det være på sin plass at de tar en titt på Alexis’ psykiatriske bakgrunn og spesielt på de forskjellige psykiatriske medikamentene han har tatt som «behandling». Denne informasjon er svært viktig og allikevel, det er forbløffende at som regel blir informasjon om gjerningsmannens bruk av psykiatriske medikamenter holdt tilbake fra offentligheten i måneder eller år.

Et perfekt eksempel på dette er den rettssaken som ble anlagt i Connecticut for å tvinge delstatens Medical Examiner til å frigi drapsmannen Adam Lanzas psykiatriske historie og informasjoner om hans bruk av psykiatriske medikamenter.

Man støtte på de samme vanskelighetene i forbindelse med drapsmannen James Holmes i Aurora i Colorado. Han var også under psykiatrisk behandling, og selv om politiet fant antidepressiva i hans leilighet så nevnte mediene dette knapt og lovgivere ignorerte å følge opp på hvilken rolle disse medikamentene kunne ha spilt i ennå et massedrap knyttet til bruk av psykiatriske medikamenter.

Folk dør helt unødvendig. Disse opplysninger er ikke noen statshemmelighet. Den velkjente katten har sluppen ut av sekken for mange år siden mht. forbindelsen mellom psykiatriske medikamenter og vold.Selv Food and Drug Administration i USA har forstått det og anerkjenner at psykiatriske medikamenter kan forårsake både selvmord og andre voldshandlinger.

Ironisk nok er selv militæret endelig begynt å kikke på overordineringen av psykiatriske medikamenter pga. epidemien med selvmord innenfor militæret. En nylig undersøkelse fortatt for forsvarsministeriet i USA har imidlertid sett på dusinvis av faktorer som kan ha bidratt til selvmordene i det militære, og tro det eller ei så nevnte de ikke engang bruk av psykiatriske medikamenter, som ifølge forsvarsministeriets egne data stiger hvert år.

Det er ikke harmløse medikamenter. De forandrer sinnet. FDAs MedWatch-system avslører at det i perioden 2004–2012 var 14.773 rapporterte tilfeller av voldelige bivirkninger fra psykiatriske medikamenter – 1531 tilfellet av mordtanker/mord, 3287 tilfeller av mani og 8219 tilfeller av aggressiv atferd. FDA innrømmer at mindre enn 1 % av alle alvorlige tilfeller blir rapportert til dem så det faktiske antallet er derfor mye høyere.

Dette er ikke en gjetning. Det er dokumentert. Minst 31 skoleskytinger og/eller skolerelaterte voldshandlinger er begått av personer som gikk på eller trappet ned fra psykiatriske medikamenter, og det har resultert i 162 sårede og 72 drepte.

Mani, fiendtlighet, vold selvmordstanker, ja til og med mordtanker er negative virkninger av psykiatriske medikamenter. I 22 land har tilsynsmyndigheter sendt ut advarsler for psykiatriske medikamenter.

Hvilken del av disse nasjonale og internasjonale advarslene, FDAs sorte varselfirkanter og lange liste med drapsmenn (som Alexis) på psykiatriske medikamenter er det lovgivere ikke forstår? Hvor mange flere uskyldige mennesker skal dø fordi lovgiverne mangler mot til å utforske den muligheten at det var en forbindelse mellom psykiatriske medikamenter og vold?


Kelly Patricia O’Meara er en prisbelønt tidligere undersøkende journalist for Washington Times Insight Magazine hvor hun har skrevet dusinvis av artikler som avslører bedrageriet med psykiatriske diagnoser og farene ved de psykiatriske medikamentene – inklusive sin skjellsettende forsideartikkel i Guns and Doses 1999 som avslører forbindelsen mellom psykiatriske medikamenter og meningsløse voldshandlinger. Hun er også forfatter til den svært anerkjente boken Psyched out: How Psychiatry Sells Mental Illness and Pushes Pills that Kill.Før O’Meara arbeidet som journalist var hun 16 år på Capitol Hill som kongressmedarbeider for fire medlemmer av Kongressen. Hun har en bachelorgrad i statsvitenskap fra University of Maryland.

NEDLASTINGER