VALGMULIGHETER og ALTERNATIVER

Psykiatere vil ikke fortelle deg at det finnes mange trygge og effektive ikke-psykiatriske alternativer til å håndtere mentale og følelsesmessige forstyrrelser.

Da livet byr på mange problemer og disse noen ganger kan være overveldende, er det viktig for deg å vite at psykiatrien og dens uvitenskapelige diagnoser og skadelige behandlinger er den gale veien å gå. Deres mest vanlige behandlingsform, psykiatriske stoffer, bare maskerer problemene og symptomene kjemisk; de kan ikke og vil aldri være i stand til å løse livets problemer. Når først virkningen av det psykiatriske stoffet har gitt seg, er det opprinnelige problemet stadig der, og det kan til og med bli verre. Selv om psykiatere påstår at medikamentene deres er en løsning på lives problemer, gjør de i det lange løp bare tingene verre.

En virkelig løsning er først å sørge for å bli bedre informert om farene forbundet med psykiatrisk behandling, spesielt psykiatriske medikamenter. For mer informasjon om bivirkninger, se websiden www.cchrint.org/psychdrugdangers.

Så hvis psykiatrisk behandling ikke er løsningen, hva er da løsningen?

Ifølge ledende eksperter lider majoriteten av folk med mentale problemer faktisk av ikke-psykiatriske forstyrrelser, som kan gi følelsesmessig stress.

Du kan få en grundig fysisk undersøkelse av en kompetent lege – ikke en psykiatrisk – for å se etter underliggende skade eller sykdom som kan ha forårsaket emosjonell plage.

Det er opp til deg å insistere på det – det er tross alt din helse som står på spill. Hvis legen din ikke kan eller ikke vil utføre en slik undersøkelse, få ham til å henvise deg til en som kan.

Som nevrolog, professor Malcolm Hopper, ledende vitenskapelige rådgiver for Foreningen for britiske golfveteraner anbefaler: «Ethvert fysisk symptom, ethvert symptom bør undersøkes for fysisk opphav før man går til psykiatri. Og, fordi, hvis du ikke gjør det, vil nesten helt sikkert en som har et reelt fysisk symptom, bli stemplet med et psykiatrisk symptom, som er falskt.»

Hvis du gjerne vil slutte med psykiatriske stoffer, er det veldig viktig at du gjør det under tilsyn av en kvalifisert, kompetent praktiserende lege.

Link til alternativer: http://www.cchrint.org/alternatives/

Et utvalg av uttalelser fra militære eksperter om å søke ikke-psykiatrisk støtte inkluderer disse:

  • «Det vesentligste for soldater – og ikke bare soldater, men alle som lider av en eller annen form for såkalt «psykisk sykdom», er at det er håp. At det er håp der ute. Det er løsninger der ute. Ting er tilgjengelige for deg til å få livet ditt tilbake med. Til ikke å ha selvmordstanker. Til ikke å avslutte livet ditt. Men til å få livet ditt tilbake. Til å rense kroppen din. Til å være den personen du pleide å være. Det finnes alltid en løsning på en hvilken som helst situasjon, og den er der ute, hvis du leter etter den. Og den inkluderer ikke psykiatriske medikamenter. – Dr. Edward F. Group III, grunnlegger og direktør for Global Healing Center, tidligere soldat i hærens infanteri.
  • «Jeg vil gjerne at disse soldatene vet at det finnes folk som bryr seg om dem. Og jeg vil at de skal vite at vi fortsetter med å si sannheten om disse stoffene og si at det må opphøre. De trenger å bli riktig behandlet. De trenger å bli behandlet som mennesker, ingen eksperimentering og ikke noe misbruk som gruppen av psykiater har drevet med på denne måten. Jeg vil at disse soldatene blir gitt den respekten de fortjener, og de fortjener den i høy grad.» – Joyce Riley, sykepleier, tjente som en kaptein i USAF til støtte for Operasjon Desert Storm
  • «Til de soldatene som stadig gjør tjeneste: Før du tar noen form for medikamenter i munnen din, les hva som er skrevet om den, les bivirkningene. Og vit at det trolig ikke er løsningen, at det kommer til å hjelpe med å forhindre noe du trenger å gjøre, som er å bearbeide og elske folkene som er rundt deg og motta den kjærligheten og prøve å dele dem med soldatkameratene dine.» – Joel Kort, tidligere marineinfanterist, underoffiser og sanitetssoldat i kampsoner
  • «Så, hva er løsningen? Bli kvitt psykiatri i psykisk helse. La ikke dem bestemme… Hvorfor er psykiatrien ikke blitt fratatt kommandoen? Avskjediget. Kastet ut av militæret? Enhver annen, enhver privat virksomhet som fortsetter å mislykkes, lederskapet vil måtte gå.» – oberstløytnant Bart Billings, klinisk psykolog U.S. Army Reserve, pensjonert
NEDLASTINGER