Kapittel 3: Alle som er for, rekker opp hånden, DSM

PSYKIATRIENS DIAGNOSTISKE MANUAL

Uten vitenskapelige tester som viser et nærvær eller fravær av mentale problemer, hvordan virker psykiatris diagnostikksystem – og hvordan har det blitt så rådende?

Psykiatere utgav Den diagnostiske og statistiske manualen for mentale forstyrrelser (DSM) i 1952, med en liste på 112 såkalte «mentale forstyrrelser», som ikke var basert på vitenskapelige prosedyrer, men på stemmer sendt inn av psykiatere.

Med hver nye utgave av DSM øker ikke bare antallet diagnoser, men kaster ut videre garn som nå omfatter hele befolkningsgrupper. Som et resultat er nesten en million barn diagnostisert som bipolare.(psykiatrisk diagnose som beskriver en gruppe stemningslidelser)

I 2007 fikk en halv million barn og tenåringer minst én resept for et antipsykotisk middel. Antipsykotiske midler, sterke kjemikalier opprinnelig lagd for de med de største mentale problemene, er nå en industri verdt 22,8 milliarder dollar.

Men gjennomsnittspersonen er fullstendig uvitende om at de psykiatriske diagnosene ikke er medisinske, men bare atferd som man har stemt over.

Noe som tar oss til det neste spørsmålet: Hvordan tar psykiaterne disse oppfunnede «lidelsene» og får folk til å tro at de har dem?

NEDLASTINGER